Pirított tésztaleves- avagy lebbencsleves

default user icon

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 szem krumpli
  • 1 db paradicsom
  • 10 dkg szalonna
  • 3 marék száraztészta
  • bors
  • őrölt pirospaprika
  • petrezselyem

Elkészítés

    1. A szalonnát apró kockákra vágjuk fel, majd egy edényben süssük meg, aztán tegyük ki egy kistányérra.
    2. A szalonna zsírjában pároljuk üvegesre a hagymát.
    3. Ezután mehet bele a száraztészta. Pirítsuk addig, amíg szép, aranysárga lesz a színe a tésztának, de vigyázva, nehogy a hagyma odaégjen.
    4. Utána belerakhatjuk a burgonyát, a kistányéron lévő szalonnát. Süssük 2-4 percig ezt az egyveleget (hagyma, krumpli, szalonna, tészta).
    5. Amikor már a tésztának szép színe lesz(aranybarna), akkor vegyük le a tűzről és hagyjuk pihenni egy kicsit.
    6. Adjuk hozzá az őrölt paprikát, és a tűzre visszatéve még forgassuk kicsit, de vigyázva, mert a paprika hamar megsül és kesernyés íze lesz a levesnek. Ezután öntsük fel 1-1,5 liter vízzel és hagyjuk főni.
    7. Tegyük bele a durván feldarabolt paradicsomot, petrezselyem zöldjét. Hagyjuk felfőni, és utána sózzunk, borsozzunk ízlés szerint. Amint megfőtt a burgonya, már mehet is bele a borsó. A sózással óvatosan, a szalonnából is oldódhat ki só!

Megjegyzés

Ízlés szerint tehető bele zöldborsó is.

Cserepes Tünde
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek