Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pirított sertésmáj

Hozzávalók

  • 70 dkg sertésmáj
  • 2 nagyobb fej hagyma
  • 15 dkg zsír
  • 1 db erős paprika
  • 1 ek piros paprika
  • 2 mk bors
  • 1 ek majoránna
  • 2 tk liszt

Elkészítés

    1. A sertésmájat alaposan megtisztogatjuk a hártyáktól, kb. 1 cm széles, 5 cm hosszú csíkokra vágjuk, majd addig áztatjuk, mindig cserélve rajta a vizet, amíg teljesen tiszta lesz. Egy szűrőben lecsepegtetjük.
    2. A félkarikára szeletelt hagymát forró zsíron világosra pirítjuk, 1 csöves erős paprikát is teszünk bele. Amikor világosbarna a hagyma, felengedjük kevés vízzel, hogy szétfőjön, majd zsírjára sütjük.
    3. A hagymás zsírt felforrósítjuk, rátesszük a májat, jól átsütjük, amíg kivilágosodik. Amikor minden oldalon megsült és finom vajpuha, beletesszük a pirospaprikát, borsot, majoránnát, jól átforgatjuk velük, majd hozzáadunk egy leheletnyi lisztet, kb. 2 teáskanálnyit, ettől lesz szaftja a hagymával együtt. A liszt után rögtön öntünk alá egy pici vizet, forralunk rajta egyet, ekkor sózzuk csak meg.
    4. Petrezselymes krumplival tálaljuk.

    13+1 RECEPT, HA SZERETED A CSIRKEMÁJAT >>>

    15 MAGYAROS KAJA, AMI NÉLKÜL NEM TUDNÁNK ÉLNI! >>> 

Megjegyzés

Mindmegette Villámverseny

kovacsagi58
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin