A pirított sertésmáj elkészítéséhez a sertésmájat alaposan megtisztogatjuk a hártyáktól, kb. 1 cm széles, 5 cm hosszú csíkokra vágjuk, majd addig áztatjuk, mindig cserélve rajta a vizet, amíg teljesen tiszta lesz. Ezután egy szűrőben lecsepegtetjük.
A félkarikára szeletelt hagymát forró zsíron világosra pirítjuk, 1 erős paprikát is teszünk bele. Amikor világosbarna a hagyma, felengedjük egy kevés vízzel, hogy szétfőjön, majd zsírjára sütjük.
A hagymás zsírt felforrósítjuk, rátesszük a májat, jól átsütjük, amíg kivilágosodik. Amikor minden oldalon megsült és finom vajpuha, beletesszük a pirospaprikát, borsot, majoránnát, jól átforgatjuk velük, majd hozzáadunk egy leheletnyi lisztet, kb. 2 teáskanálnyit, ettől lesz szaftja a hagymával együtt. A liszt után rögtön öntünk alá egy pici vizet, forralunk rajta egyet, ekkor sózzuk csak meg.