Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pirított rizs csirkemellel

default user icon

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 1 bögre rizs
  • 30 dkg csirkemell
  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2-3 szál zöldhagyma
  • 1 db kaliforniai paprika (piros)
  • 4 ek szójaszósz

Elkészítés

    1. A tojásokat felverjük és kevés olajon rántottának megsütjük, majd félretesszük. A rizs t másfélszeres mennyiségű vízben megfőzzük, majd félretesszük azt is.
    2. A megtisztított, kockára vagy csíkokra vágott csirkemellet egy wokban, vagy egy nagyobb serpenyőben kevés olajon megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és addig sütjük, míg a hús átpuhul. A húst kiszedjük és a serpenyőben megpirítjuk az újhagyma fehér részét és a zúzott fokhagymát. Beletesszük a kockára vágott paprikát és együtt pároljuk, majd hozzáöntjük a főtt rizs t és tovább pirítjuk.
    3. Amikor a rizs már kapott egy kis zsemlebarna színt, akkor hozzáöntjük a szójaszószt, majd összekeverjük a rántottával és a csirkemellel és néhány percig együtt sütjük. Az ételt kiegészíthetjük bármilyen zöldségkeverékkel.

    11 KÍNAI KAJA HÁZILAG - A SZEZÁMMAGOS CSIRKÉTŐL A PIRÍTOTT TÉSZTÁIG >>> 

    KÍNAI SZEZÁMMAGOS CSIRKE >>> 

    TAVASZI TEKERCS CSIRKEHÚSSAL TÖLTVE >>> 

    RIZSES-CSIRKÉS EGYTÁL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin