Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pirított rizs csirkemellel

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Szójabab

Elkészítés

  1. A csirkés pirított rizs elkészítéséhez a tojásokat felverjük, és egy kevés olajon rántottának megsütjük, majd félretesszük. A rizst másfélszeres mennyiségű sós vízben megfőzzük, majd félretesszük azt is.
  2. A megtisztított, kockára vagy csíkokra vágott csirkemellet egy wokban vagy egy nagyobb serpenyőben egy kevés olajon megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és addig sütjük, amíg a hús átpuhul.
  3. A húst kiszedjük és a serpenyőben megpirítjuk az újhagyma fehér részét és a zúzott fokhagymát. Beletesszük a kockára vágott paprikát és együtt pároljuk, majd hozzáöntjük a főtt rizst és tovább pirítjuk.
  4. Amikor a rizs már kapott egy kis zsemlebarna színt, akkor hozzáöntjük a szójaszószt, majd összekeverjük a rántottával és a csirkemellel és néhány percig együtt sütjük. Az ételt kiegészíthetjük bármilyen zöldségkeverékkel. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss