Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pirított pulykamell filé sajtszószban

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A sajtszószhoz:
  • 14 dkg vaj
  • 4 evőkanál liszt
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 liter tej
  • 2 csipet ételízesítő
  • 1 csipet szerecsendió
  • A sült pulykamell filéhez:
  • 50 dkg pulykamell filé
  • 4 dl tej (a hús beáztatáshoz)
  • a panírhoz liszt + 1 teáskanál ételízesítő + 2 csipet bors a sütéshez margarin

Elkészítés

    Elkészítés:
    1.) A pulykamell filét néhány órára tejbe áztatjuk. Lecsöpögtetjük, kiklopfoljuk, és mindkét oldalát besózzuk. Egy leveses tányérba lisztet teszünk, hozzákeverünk 2 teáskanál ételízesítőt és egy csipetnyi borsot. A húsok mindkét oldalát megforgatjuk benne. Kb. fél kocka margarint megolvasztunk egy teflonban és a húsok minkét oldalát pirosra-ropogósra sütjük benne. A húsokat lecsöpögtetjük és egy jénai tálra helyezzük.
    2.) Elkészítjük a sajtszószt: A vajat kislángon megolvasztjuk, hozzákeverjük a lisztet, és addig kevergetjük, amíg a lisztes vaj felhabosodik. Lehúzzuk a tűzről és fokozatos kevergetés mellett lassan hozzáöntjük a tej felét. Célszerű habverőt használni, hogy a mártásunk ne sűrűsödjön be. Visszatesszük a gázra és hozzáadjuk a sajtot, majd a maradék tejet is. Megszórjuk ételízesítővel és egy kis szerecsendiót.
    3. A húsokra ráöntjük a sajtszószt és a tálat a sütőbe tesszük, amíg elkészülnek a burgonyafánkok (vagy más köret). Tálalás előtt előmelegített sütőbe tesszük 10 percre és máris fogyasztható.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

irobacsi
Megcsináltam. Remélem finom lesz! http://postimg.org/image/ygemj72lb/
collie
Nagyon finom volt.:) A sajtszósz leegyszerűsítve: besamelbe reszelt sajt :D

Hasonló Receptek

Magazin