Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pirított póréhagyma mustármártásban, burgonya lepénnyel

default user icon
3.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók: 2 szál póréhagyma, kevés margarin, 2 dl száraz fehérbor, 4 evõkanál mustár, 5 dkg teljes kiőrlésû búzaliszt, só, 40 dkg burgonya, 20 dkg liszt, kevés olaj

Elkészítés

    Elkészítése: A póréhagymát 8-10 cm-es részekre daraboljuk, ha nagyon vastagok hosszában kettévágjuk. Egy lábosban kevés margarint hevítünk, amiben a besózott póréhagymákat aranyszínűre pirítjuk. A hagymákat száraz fehérborral meglocsoljuk, és fedő alatt félpuhára pároljuk, majd a lábosból kivesszük. A visszamaradt zsiradékba tesszük a mustárt, melyet enyhén lepirítunk, ezután megszórjuk liszttel, majd vízzel, fehérborral felöntjük és kiforraljuk, amennyiben szükséges sóval ízesítjük. A burgonyát megtisztítjuk, megfőzzük, összetörjük, és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy tésztává álljon össze. Kanállal lepényeket formázunk belőle, melyeket kevés forró olajban pirosra sütünk. A lepényekkel tálaljuk a póréhagymát, és melléjük öntjük a forró mustármártást.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin