Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pirított mogyorós bejgli

default user icon
Pirított mogyorós bejgli

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 1kg bl 55 liszt
  • 3,2 dkg élesztő
  • 10 dkg porcukor
  • 4 db tojás sárgája
  • 30 dkg vaj
  • 15 dkg zsír
  • 3 dl tej
  • 1 dkg só
  • A töltelékhez:
  • 1 kg törökmogyoró
  • 50 dkg cukor
  • 5 dl víz
  • Kenéshez:
  • 2 db tojás

Elkészítés

    Szabadfi Szabolcs, vagyis Szabi, a pék receptje

    1. A tészta száraz összetevőit összeöntjük a nedves összetevőkkel, majd elindítjuk a robotgépet. Elkezdjük hozzáadni a zsiradékot. 8 percen keresztül dagasztjuk. Ha kész, akkor 27 dkg-os darabokat vágunk belőle, lefóliázzuk, majd hűtőbe rakjuk minimum egy éjszakára.
    2. A töltelékhez serpenyőben lepirítjuk a törökmogyorót, amíg illatozni nem kezd, majd a tűzről levéve a felét durvára, a másik felét finomra aprítjuk.A vízból és a cukorból sziripot főzünk, amit 120 fokig forralunk. Amint elérte a kellő hőfokot, beleöntjük a finomra őrölt mogyorót, majd 5 perc alatt készre főzzük.
    3. A hűtőből kivett 27 dkg-os tésztát kevés liszttel 2-3 mm vastagra nyújtjuk, majd egyenletesenmegtöltjük25 dkg töltelékkel úgy, hogy a tészta aljától (amerre tekerjük) 2 cm helyet hagyunk, a többi szélétől pedig 1-1 cm helyet hagyunk.
    4. Szorosan feltekerjük csigaalakban a bejglit. 2 tojás felvert sárgájával bekenjünk, majd fél óráig kelesztjük. Ha megkelt, csak a fehérjével kenjük meg, és addig hagyjuk pihenni amíg rá nem szárad. Ez fogja adni a márványos repedezettségét.
    5. 165 fokon 32-35 percig sütjük. 

    A RECEPTHEZ TARTOZÓ VIDEÓT, ITT TALÁLOD! 

Megjegyzés

Ebből a mennyiségből HAT rúd bejgli készíthető!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Pirított mogyorós bejgli recept?


Magazin