Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pirított mandulás gyömbéres alma

15 perc
egyszerű
olcsó
3 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük fel a ghít egy edényben, majd szórjuk bele a szegfűszeget és a gyömbért, keverjük át.
  2. Tegyük hozzá a gyümölcsöket, pirítsuk kb. 2 percig, majd adjuk hozzá a vizet, a fahéjat, a mazsolát és a mandulát, és pároljuk még néhány percig. Ha úgy látjuk, hogy túl gyorsan párolog a nedvesség, tehetünk hozzá még egy kis vizet. Figyeljünk, hogy a gyümölcs puha legyen, de ne főzzük szét.
  3. Ha szükségesnek érzzük tálalás előtt datolyasziruppal megédesíthetjük.

Megjegyzés

A párolt gyümölcsöket kedvedre tudod fűszerezni. Ideális fűszerek fahéj, gyömbér, szegfűszeg, kardamom, ánizs, szerecsendió. Tehetsz hozzá aszalt gyümölcsöket és magféléket is. Kísérletezz a pirított, párolt gyümölcsök készítésével bátran:) - vitaik

Ezek is érdekelhetnek

Friss