Pirított máj lila hagymával, rukkolával

Hozzávalók

  • 50 dkg lila hagyma
  • 1 dl olaj
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • édesköménymag
  • 0,8 dl száraz rozébor
  • 1 dl balzsamecet
  • 60 dkg borjúmáj
  • 10 dkg rukkola
  • 1/2 tk méz

Elkészítés

    1.

    Süssük a cikkekre vágott hagymát üvegesre 0,6 dl felforrósított olajon. Sózzuk, borsozzuk és ízesítsük 1 csipet édesköménymaggal. Adjuk hozzá a bort és a balzsamecet kétharmadát, majd forraljuk be az egészet a felére.

    2.

    A megtisztított, felcsíkozott májat pirítsuk meg a megmaradt, felforrósított olajon. Borsozzuk meg és süssük további 2 percig. Adjuk hozzá a rukkolát, és locsoljuk meg a megmaradt balzsamecettel.

Érdemes kicsit bátrabban bánni a belsőségekkel, hiszen ezek közül a legtöbb valódi csemege.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin