Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pirított kacsacomb töltött almával

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kacsacombokat kifilézem, félbevágom és megsózom, utána lisztbe forgatom, majd a vajon megpirítom mindkét oldalát.

Az almákat megmosom, kikaparom a belsejét (ebből almaszósz is készülhet) és 180 fokos sütőben elősütöm 15 percig. Addig megfőzöm a rizst.

A hagymát megpucolom, apróra vágom, és pár percig kevés vajon megdinsztelem, utána hozzáadom a lekvárt és a sót, a fahéjat, majd utána a főtt rizst, óvatosan belekeverem a meggyet, hogy a rizs ne legyen mindenhol piros.

Az almát megtöltöm a rizzsel, felnőtteknek borsot teszek rá, és további 10 percig sütöm.

Utána tálalom az ételt: a töltött alma mellé helyezem a felvágott kacsafilét.

Ezek is érdekelhetnek

Friss