Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pirított kacsacomb töltött almával

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 db kacsacomb
  • 2 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál meggy
  • 10 dkg rizs
  • 2 evőkanál lekvár
  • 4 db alma
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 teáskanál só
  • 1 csipet bors
  • 1 mokkáskanál fahéj

Elkészítés

    Elkészítés: A kacsacombokat kifilézem, félbevágom és megsózom, utána lisztbe forgatom, majd a vajon megpirítom mindkét oldalát.

    Az almákat megmosom, kikaparom a belsejét (ebből almaszósz is készülhet) és 180 fokos sütőben elősütöm 15 percig. Addig megfőzöm a rizst.

    A hagymát megpucolom, apróra vágom, és pár percig kevés vajon megdinsztelem, utána hozzáadom a lekvárt és a sót, a fahéjat, majd utána a főtt rizst, óvatosan belekeverem a meggyet, hogy a rizs ne legyen mindenhol piros.

    Az almát megtöltöm a rizzsel, felnőtteknek borsot teszek rá, és további 10 percig sütöm.

    Utána tálalom az ételt: a töltött alma mellé helyezem a felvágott kacsafilét.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin