Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pirított setréshasalj savanyú uborkával és rizzsel

MME MME
120 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók
  • A sertéshez:
  • 300g zsíros sertés hasaalja, bőröstől
  • 2 evőkanál mogyoróolaj
  • 1 evőkanál Shaoxing rizsbor (vagy száraz sherry)
  • 1 evőkanál chilis babpaszta
  • 1 evőkanál sárgabab paszta
  • 1 evőkanál erjesztett, sózott feketebab, összezúzva
  • 2 db újhagyma
  • 2 teáskanál szójaszósz
  • 1 csipet cukor
  • őrölt fehérbors
  • A savanyú uborkához:
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet porcukor
  • 1 evőkanál almaecet
  • 1 teáskanál chilis babpaszta
  • 1 teáskanál chili olaj
  • 1 evőkanál pirított szezámolaj
  • 4 db kis uborka
  • 1 db friss chili paprika
  • 300g jázmin rizs, megpárolva

Elkészítés

  1. 700 ml hideg vizet beleöntünk egy nagy lábasba, belehelyezzük a sertéshúst, 30 percig forraljuk, majd leszűrjük. A húst egy órára betesszük a hűtőszekrénybe.
  2. Eközben elkészítjük a savanyított uborkát: ehhez egy keverőtálban összekeverjük a zúzott fokhagymát, a cukrot, az almaecetet, a chilis babpasztát, a chili olajat és a szezámolajat. A hosszában félbe vágott uborkát beletesszük, 20 percig hagyjuk a hűtőszekrényben pácolódni, majd hozzáadjuk a kimagozott, apróra vágott chilit.
  3. Kivesszük a húst a hűtőből, és félcentis szeletekre vágjuk. Felmelegítjük a wokot a tűzhelyen, beleöntjük a mogyoróolajat, majd beletesszük a sertésszeleteket.  Ahogy a hús elkezd pirulni, ráöntjük a rizsbort (vagy  a száraz sherryt) és addig pirítjuk, míg a sertéshús bőre enyhén ropogós nem lesz.
  4. Hozzáadagoljuk a chilis babpasztát, a sárgababpasztát és az erjesztett feketebabot, majd egy percig pirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, és további egy percig pirítjuk.
  5. Végül mindkét szójaszószt és a cukrot is a húsra öntjük, fűszerezzük, az uborkával és rizzsel tálaljuk.

 "Ching: A lenyűgöző Ázsia" c. műsora június 5-tól vasárnaponként 11:00-kor látható a Food Networkön.

Ezek is érdekelhetnek

Friss