Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pirított halas-olívás tészta

15 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Kevés olajon félig megpárolom a félbevágott olívabogyókat, majd aranybarnára pirítom benne a 3 részre tördelt tésztát is. Ha kész, a szezámmagot is pár pillanatra beledobom.(Vigyázat, a szezámmag könnyen megég, fél percnél tovább ne pirítsuk!) Rádobom a darabokra szedett halat, a fűszereket, és felöntöm annyi vízzel, hogy épp ellepje. Kis lángon fedő alatt párolom tovább. Ha kell, pótolom a vizet.

A megpuhult tésztához keverem a sajtot, majd addig főzöm, míg beleolvad, itt 1-2 dl vizet öntök bele, amennyit felvesz, hogy sajtszószos állagú legyen. (Keverni kell, mert könnyen odakap).

Azonnal tálalom, meglocsolom kis citromlével.

Ezek is érdekelhetnek

Friss