Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pirított hagymás húsgolyók erdei gombás mártásban

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg vegyes darált hús (sertés és marha)
  • 1 db tojás
  • 3 db nagyobb salotta hagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 3 evőkanál morzsa
  • bors ízlés szerint
  • 10 dkg vaj
  • 3 evőkanál olaj
  • 20 dkg erdei gombakeverék (fagyasztott)
  • 2 dl tejszín
  • 1 db hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 dl száraz fehérbor

Elkészítés

    Elkészítés: A darált húst a tojással, sóval, borssal, a morzsával és a felaprított petrezselyemzöld felével összekeverem. A salotta hagymákat szeletekre vágom tisztítás után, majd a vaj felével ropogósra sütöm. Hozzákeverem kihűlés után a húshoz, és kisebb gombócokat formázok belőle.

    A vöröshagymát apró kockákra vágom, a fokhagymát összezúzom, és kevés olajon megpirítom, majd sózom, borsozom, a gombát rádobom, és készre párolom.

    A gombócokat külön serpenyőben a vaj másik felével pirosra sütöm, majd rádobom a gombát, és kevés borral felöntöm. Kissé összefőzöm, rázogatom, majd a keményítőt a tejszínnel kikeverem, és a mártáshoz adom. A petrezselyemzöld maradékával megszórom, és tálalható is az ételünk.

Megjegyzés

Könnyen elkészíthető, új ízharmónia a gombócos ételek között.

zsuzsamama56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin