Elkészítés: A darált húst a tojással, sóval, borssal, a morzsával és a felaprított petrezselyemzöld felével összekeverem. A salotta hagymákat szeletekre vágom tisztítás után, majd a vaj felével ropogósra sütöm. Hozzákeverem kihűlés után a húshoz, és kisebb gombócokat formázok belőle.
A vöröshagymát apró kockákra vágom, a fokhagymát összezúzom, és kevés olajon megpirítom, majd sózom, borsozom, a gombát rádobom, és készre párolom.
A gombócokat külön serpenyőben a vaj másik felével pirosra sütöm, majd rádobom a gombát, és kevés borral felöntöm. Kissé összefőzöm, rázogatom, majd a keményítőt a tejszínnel kikeverem, és a mártáshoz adom. A petrezselyemzöld maradékával megszórom, és tálalható is az ételünk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre