Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pirított fokhagymás krumplileves

MME MME
60 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A krumplileves elkészítéséhez előmelegítjük a sütőt 190 fokra. Levágjuk egy fej fokhagymának az egyik végét, kicsit széthúzzuk a gerezdeket.
  2. Alufóliára tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, becsomagoljuk, és 40-45 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
  3. Addig megolvasztjuk a vajat egy lábasban, és megpirítjuk rajta 3-4 perc alatt a felaprított hagymát. 
  4. Hozzáadjuk az alaplevet, a kakukkfüvet, sózzuk és borsozzuk, majd beletesszük a krumplit felkockázva, és puhára főzzük.
  5. Hozzáadjuk a 8-9 sült gerezd fokhagymát, aztán kézimixer segítségével pürésítjük. A lisztet simára keverjük a tejszínnel, és a levesbe keverjük.
  6. Melegen tálaljuk, megszórjuk a tetejét parmezánnal és snidlinggel vagy újhagymával.

Nézzétek meg videón, hogyan készül a sült fokhagymás krumplileves:

 

Megjegyzés

1 bögre = 2,5 dl. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss