Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pirított fokhagymás krumplileves

default user icon

Hozzávalók

  • 1 fej fokhagyma
  • 4 db burgonya
  • 1/4 bögre vaj
  • 1/4 bögre liszt
  • 1 bögre apróra vágott vöröshagyma
  • 4 bögre húsleves alaplé
  • 1 bögre tejszín
  • 1/4 tk kakukkfű
  • 1/2 bögre reszelt parmezán
  • bors
  • snidling vagy új hagyma

Elkészítés

    1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Vágjuk le egy fej fokhagymának az egyik végét, kicsit húzzuk szét a gerezdeket.
    2. Tegyük alufóliára, locsoljuk meg olívaolajjal, csomagoljuk be és 40-45 perc alatt süssük meg.
    3. Hagyjuk kihűlni. Addig Olvasszuk meg a vajat egy lábasban, és pirítsuk meg rajta 3-4 perc alatt a hagymát. 
    4. Adjuk hozzá az alaplevet, a kakukkfűvet, sózzuk és borsozzuk, majd tegyük bele a krumplit felkockázva és főzzük puhára a burgonyát. 
    5. Adjuk hozzá a 8-9 sült gerezd fokhagymát, aztán kézimixer segítségével pürésítsük. A lisztet keverjük simára a tejszínre és keverjük a levesbe.
    6. Melegen tálaljuk, szórjuk meg a tetejét parmezánnal és snidlinggel vagy újhagymával.

Megjegyzés

1 bögre = 2,5 dl.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin