Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pirított erdei gomba

4/5
15 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A gombát megtisztítjuk, felaprítjuk, papírtörlőn hagyjuk, ameddig az olajat felhevítjük.

A forró olajban megforgatjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kevés liszttel, majd felöntjük a borral. Zsírjára sütjük, megszórjuk a petrezselyemzölddel.

Ahogy elkészült, azonnal, forrón tálaljuk a főétel kiegészítőjeként, hidegen, melegítve nem az igazi!

Megjegyzés

Sült, párolt húsok, halak mellé adhatjuk a főétel és a köret kiegészítőjeként.

Amennyiben nem tudunk friss erdei gombához jutni, szárítottból is elkészíthetjük, azt azonban idejében áztassuk be kevés vízzel hígított fehérborba. - Nordkapp

Ezek is érdekelhetnek