Elkészítés: A 15 dkg cukrot karamell színűre megpirítjuk, felengedjük 2,5 dl vízzel, majd hagyjuk kihűlni. (Célszerű az edényt hideg vízbe tenni, így hamar kihűl.)
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy közepes méretű tepsit kikenünk olajjal, majd kilisztezzük. A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük (ha ezzel kezdjük, akkor nem kell közben elmosni a habverőt), majd a 6 tojássárgáját kikavarjuk 20 dkg porcukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a kihűlt karamelles vizet is. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkavart lisztet, majd óvatosan a tojások kemény habját.
Beleöntjük az előkészített tepsibe, a tetejét durvára vágott dióval meghintjük, és készre sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre