Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pirított cukros piskóta

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A 15 dkg cukrot karamell színűre megpirítjuk, felengedjük 2,5 dl vízzel, majd hagyjuk kihűlni. (Célszerű az edényt hideg vízbe tenni, így hamar kihűl.)

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy közepes méretű tepsit kikenünk olajjal, majd kilisztezzük. A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük (ha ezzel kezdjük, akkor nem kell közben elmosni a habverőt), majd a 6 tojássárgáját kikavarjuk 20 dkg porcukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a kihűlt karamelles vizet is. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkavart lisztet, majd óvatosan a tojások kemény habját.
Beleöntjük az előkészített tepsibe, a tetejét durvára vágott dióval meghintjük, és készre sütjük.

Porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzés

Nagyon egyszerű, ugyanakkor finom, gyorsan elkészíthető sütemény. - jabaki2

Ezek is érdekelhetnek

Friss