Elkészítés:
1.) A csirkehúst megmossuk, felkockázzuk, sóval és fokhagymás pecsenye fűszerrel megszórjuk, majd kevés olívaolajon egy teflonban pirosra és ropogósra pirítjuk.
2.) A karfiolt megtisztítjuk, megmossuk, és rózsáira tesszük. Egy lábasban tejes sós vizet forralunk, és ebben néhány percig fedő nélkül főzzük a karfiolt. Nem kell, hogy puha legyen, csak épp egy picit megpuhítjuk.
3.) Egy kerámia tálat kikenünk margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával, és szépen rápakoljuk a leszűrt karfiolrózsákat és a húskockákat, majd rátesszük a hasábokra vágott paradicsomszeleteket és a felkockázott kockasajtot, és megszórjuk az egészet még egy kis fokhagymás pecsenye fűszerrel. A tejfölbe belekeverjük az 5-6 gerezd áttört fokhagymát és picit megsózzuk, majd a karfiolokra kanalazzuk. Előmelegített sütőben kb. 200 fokon 35 perc alatt készre sütjük, majd petrezselyemlevelekkel díszítve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre