Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pirított csirkemáj petrezselymes krumplival

Hozzávalók

  • 30 dkg csirkemáj
  • 1 fej hagyma
  • 5 dkg zsír
  • 1 db erős paprika
  • 2 tk piros paprika
  • 2 kk bors
  • 1 ek majoránna
  • 1 tk liszt
  • 1/2 kg krumpli
  • 1/2 cs petrezselyemzöld
  • 1 ek olaj

Elkészítés

    1. A csirkemájat alaposan megtisztogatjuk, megmossuk, feldaraboljuk, majd egy szűrőben lecsepegtetjük.
    2. A félkarikára szeletelt hagymát forró zsíron világosra pirítjuk, 1 csöves erős paprikát is teszünk bele. Amikor világosbarna a hagyma, felengedjük kevés vízzel, hogy szétfőjön, majd zsírjára sütjük.
    3. A hagymás zsírt felforrósítjuk, rátesszük a májat, jól átsütjük, amíg kivilágosodik. Amikor minden oldalon megsült és finom vaj puha, beletesszük a pirospaprikát, a borsot, a majoránnát, jól átforgatjuk velük, majd adunk hozzá egy leheletnyi lisztet, kb. 1 teáskanálnyit, ettől lesz finom szaftja a hagymával együtt. A liszt után rögtön öntünk alá egy pici vizet, forralunk rajta egyet, ekkor sózzuk csak meg.
    4. A krumplit kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük. Az apróra vágott petrezselyemzöldet átforgatjuj egy lábosban a megmelegített olajon, ebbe forgatjuk krumplit. 

    13+1 RECEPT, HA SZERETED A CSIRKEMÁJAT >>> 

    GYORSAN KÖNNYŰT: GOMBÁS-BACONÖS CSIRKEMÁJ >>> 

Megjegyzés

Igazi magyaros étel, csípősen, jó sok savanyúsággal az igazi.

kovacsagi58
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

bednem
A liszt tényleg szaftossá tesz, bár én keményebben szeretem, de most így készítettem a családnak és így is elfogyott... :) Egyszerű, gyors, laktató étel és persze ízletes is!

Hasonló Receptek

Magazin