Pincepörkölt

Hozzávalók

  • 5 ek olaj vagy 3 ek sertészsír
  • 4 fej hagyma
  • 50 dkg marhalábszár
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 1 db sertéscsülök (kb. 1,5 kg)
  • 50 dkg sertéslapocka
  • 3 ek őrölt pirospaprika
  • bors
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 2 kg újburgonya

Elkészítés

    1.

    Forrósítsuk fel az olajat lábosban, és pároljunk meg rajta 1 fej apróra vágott hagymát. Keverjük hozzá a felkockázott marhahúst, és fedő alatt pároljuk 1,5–2 órát.

    2.

    Aprítsuk fel a többi hagymát is. Kockázzuk fel a szalonnát, bográcsban süssük ki a zsírját, és pároljuk meg benne a hagymát. Adjuk hozzá a kétféle sertéshúst felkockázva. Pirítsuk meg, majd keverjük hozzá az őrölt pirospaprikát. Öntsünk alá kb. 3 dl vizet, és főzzük a húst majdnem teljesen puhára kb. 1 óra alatt.

    3.

    Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg. Adjuk hozzá a darabokra vágott paradicsomot és kétféle paprikát. Öntsük hozzá a marha húst a szaftjával együtt, és keverjük hozzá a megtisztított, felkockázott burgonyát. Főzzük még kb. 30 percig, amíg a burgonya megpuhul. 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin