Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pillekönnyű torta gesztenyepüréből

90 perc
bonyolult
megfizethető
16 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 3 db tojás
  • 6 dkg cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2,5 dkg kakaópor (cukrozatlan)
  • 6 dkg liszt
  • A gesztenyés krémhez:
  • 25 dkg gesztenyemassza (cukrozott)
  • 0,5 dl rum vagy 1 tk rumaroma
  • 3 dl habtejszín
  • 1 tk zselatin
  • A tejszínkrémhez:
  • 2,5 dkg porcukor
  • 6 dl habtejszín
  • 1 tk zselatin
  • A tetejére:
  • 15 dkg cukrozott gesztenyemassza
  • 5 dkg étcsokoládé (olvasztva)

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 160 fokra (alsó-felső sütés!).
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét verjük kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tojássárgáját. Beleforgatjuk a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet. A masszát sütőpapírral kibélelt 22 cm átmérőjű tortaformába öntjük. Az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
  3. A piskótalapot kihűtjük, majd tortaállványra, vagy tálcára tesszük. A tortaforma gyűrűjére szükség lesz, ennek a segítségével tudjuk a krémet szépen a piskótára rétegezni.
  4. A gesztenyemasszát keverőgép segítségével simára keverjük a rummal/aromával, beleforgatjuk az időközben kemény habbá vert tejszínhabot, és a 2 ek hideg vízben megduzzasztott, majd mikróban meglangyosított zselatint is. Az így kapott krémet egyenletesen eloszlatjuk a tortalap tetején, majd hűtőszekrénybe tesszük, míg  megdermed.
  5. Elkészítjük a tejszínhabos krémet. A porcukrot hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínhez, majd hozzáadjuk a 2 ek hideg vízben megduzzasztott, majd mikróban meglangyosított zselatint is. Ebből a krémből, 3-4 púpos evőkanállal félre teszünk, illetve csillagcsöves nyomózsákba töltjük a díszítéshez. A maradék habot a gesztenyés krém tetejére rétegezzük, majd habrózsákkal díszítjük. Ezután ismét a hűtőbe tesszük, hogy ez a réteg is megdermedjen.
  6. Tálalás előtt, éles kés segítségével, eltávolítjuk a tortaforma gyűrűjét. A díszítéshez, a maradék gesztenyemasszából lehet a torta tetejére reszelni vagy bármilyen alakzatot formázni. Olvasztott étcsokoládéval is meg lehet locsolni.

GESZTENYÉS BEJGLI - DIÉTÁS RECEPT >>> 

 

Megjegyzés

A hozzávalók 22 cm-es tortaformához vannak mérve. - katakonyhaja

Ezek is érdekelhetnek