Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pillekönnyű grízes túrógombóc

MME MME
30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • 3 db tojás (nagy méretű)
  • 50 dkg tehéntúró áttörve
  • 12 dkg gríz (búzadara)
  • 1 csipet só
  • A morzsához:
  • 2 dkg vaj
  • 1 ek olaj
  • 10-12 dkg zsemlemorzsa
  • A tálaláshoz:
  • ízlés szerint vaníliával kevert porcukor
  • 1 doboz tejföl

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. Az áttört túrót a tojások sárgájával, valamint a grízzel és a csipet sóval alaposan elkeverjük.
  2. Lefedve hűvös helyen legalább 1, de inkább 2 órán át pihentetjük, hogy a gríz megduzzadjon.
  3. A pihentetést követően a tojások fehérjét közepesen kemény habbá verjük, határozott mozdulatokkal a masszába dolgozzuk.
  4. Egy nagyobb fazékban vizet forralunk. A túrós masszából nedves kézzel nagyobbacska diónyi gombócokat gömbölyítünk.
  5. Több menetben főzzük ki, mert egyszerre nem érdemes sok gombócot a vízbe helyezni, hisz jócskán megnőnek. Ha már feljöttek a víz felszínére, nagyjából 4-5 percnyi idő szükséges, hogy készre főjenek. A kész gombócokat leszűrjük.
  6. Egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk az olajat, majd ráhalmozzuk a zsemlemorzsát és néhány perc alatt aranyszínűre pirítjuk. Ebbe forgatjuk a gombócokat.
  7. Tejföllel, porcukorral vagy vaníliával kevert porcukorral rögtön tálaljuk.

VARIÁCIÓK TÚRÓGOMBÓCRA: ÍME A 10 LEGJOBB RECEPT! >>>

12 VISSZAUTASÍTHATATLAN TÚRÓS DESSZERT A TÚRÓPÖTTYTŐL A TÚRÓFÁNKIG >>> 

EZEKNEK NEM TUDSZ ELLENÁLLNI! 13 ISTENI GOMBÓC RECEPT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss