Elkészítés: Odakészítjük a keverőtálba a zselatint a vízzel.
8g étkezési zselatin + 3 evőkanál víz egy nagyobb keverőtálba
Egy kisebb fazékban felteszünk főni a 15 dkg kristálycukrot az 1 evőkanál mézzel, csipet sóval és 0,5 dl folyadékkal, csak egyet rottyantjuk. Majd elkezdjük folytonos keverés mellett lassan, nagyon vékony sugárban a zselatinhoz önteni. Amíg öntjük, kisebb fokozaton dolgozunk, majd tehetjük nagyobbra is. Elkezd keményedni, és kúszik felfelé.
Én úgy szoktam megnézni, jó-e, ha nem ragadnak össze az ujjaim tőle, hanem inkább sikamlós.
Én egy mélyebb hungarocell tálcát szoktam alufóliával kibélelni úgy, hogy a fényes fele nézzen felém, és még be is kenem étolajjal vékonyan, ebbe öntöm bele, és beteszem a hűtőbe.
Már 2-3 óra múlva ki is tudjuk venni, kiborítjuk egy olajozott sütőpapírra, lehúzzuk róla az alufóliát.
A pillecukrot ollóval tetszőleges formákra szabdaljuk, majd meghempergetjük a porcukor és keményitő keverékében.
Hűtőben zacskóban vagy egy jól zárodó dobozban sokáig eláll.