Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pilisi rizses hús

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl olaj
  • 50 dkg sertéslapocka
  • 1 tk pirospaprika
  • bors
  • 15 dkg gomba
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg rizs
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítés

    1. A megtisztított és finomra vágott hagymát egy kevés olajon megpároljuk.
    2. Rátesszük a kockára vágott sertéshúst, és zsírjára pirítjuk. Félrehúzzuk, majd megszórjuk pirospaprikával, megsózzuk és megborsozzuk. Felöntjük 2 dl vízzel, hozzáadjuk a felaprított gombát, a paradicsom ot, a paprikát és az összezúzott fokhagymát, majd fedő alatt 35-40 percig pároljuk.
    3. Amint a hús megpuhult, beletesszük az átmosott rizst, felöntjük vízzel és kis lángon készre főzzük. Az elkészült rizses húst jénai tálba tesszük, megszórjuk a reszelt sajttal, majd sütőben 200 fokon, kb. 10 perc alatt pirosra sütjük.

    Rizses fogások >>> 

    Sertéshúsos ételek >>> 

    Magyaros kaják >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin