Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pilisi rizses hús

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A pilisi rizses hús elkészítéséhez a megtisztított és finomra vágott hagymát az olajon megpároljuk.
  2. Rátesszük a kockára vágott sertéshúst, és zsírjára pirítjuk. Félrehúzzuk, majd megszórjuk pirospaprikával, megsózzuk és megborsozzuk. Felöntjük 2 dl vízzel, hozzáadjuk a felaprított gombát, a paradicsomot, a paprikát és az összezúzott fokhagymát, majd fedő alatt 30 percig pároljuk.
  3. Beletesszük az átmosott rizst, felöntjük 1/2 dl vízzel és kis lángon készre főzzük. Az elkészült rizses húst jénai tálba tesszük, megszórjuk a reszelt sajttal, majd sütőben 200 fokon, kb. 10 perc alatt pirosra sütjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss