Elkészítés: A húst felszeletelem, klopfolom, sózom, borsozom. Amíg a többi hozzávalót elkészítem, állni hagyom. A szalonnát felszeletelem, a burgonyát vastagabb karikára vágom, a gombát vastagabb szeletekre vágom, a vöröshagymát, paprikát, paradicsomot vastagabb karikára vágom, a fokhagymát is felszeletelem. Egy cserépedény vagy nagyobb jénai aljára szalonnát teszek, erre vöröshagymát, húst, fokhagymát, gombát, paprikát, paradicsomot, megint szalonnát, burgonyát, vöröshagymát, húst, fokhagymát, gombát, paprikát, paradicsomot. Így tovább, amíg az edény megtelik. Tetejére burgonya, erre szalonna kerüljön. A rétegezés közben az anyagokat le is nyomkodom, ízlés szerint sózom, borsozom. Az edényt lefedem, alufóliával körbetekerem, vagy tepsit teszek alá. Bő 1,5 óra alatt elkészül. Abban az edényben tálalom, amiben készítettem. Savanyúságot vagy fejessalátát adok mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre