Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pilaf gombával és aszalt sárgabarackkal

75 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy közepes méretű edényben olívaolajon megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát, és 6-8 percig közepes-magas hőfokon pároljuk.

Hozzáadjuk a rizst, a húslevest, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, felforraljuk. Lefedjük, és közepes hőfokon addik főzzük, amíg a folyadék teljesen felszívódik, körülbelül 45 percig.

Lehúzzuk a fazekat a tűzről, 10 percig pihentetjük, majd átöntjük egy tálba, hozzáadjuk a sárgabarackot, a diót és a fűszernövényeket, ecettel meglocsoljuk, és óvatosan összeforgatjuk.

Megjegyzés

Nagyon könnyen elkészíthető. Ajánlom húsok mellé. A gomba, sárgabarack, petrezselyem és az almaecet pikáns, nagyszerű ízt ad így egyben. - ANIKO WIEHOFF

Ezek is érdekelhetnek