Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pikk-pakk kapormártás

30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A finom illatú kaprot apróra vág, forrásban lévő húslébe vagy vízbe invitál, bele ízlés szerint a fűszerek, mérsékelt lángon puhára. Ha netán van hűtőbe rejtett, maradék sült hús szaft, néhány kanálnyi bele, jólesik neki.

A tejföllel, liszttel habarást készít, a felforralt alapból egyenként adagolva, kanalanként simára keverve felhigít, majd apránként, frissen kevergetve belecsorgat az alapba.

Újraforral, pár perc takarék, meóz/tat, utánízesít, kész.

Megjegyzés

Anyukámtól kapott egyszerű, finom és gyorsan elkészülő reci a csodás kaporhoz.

Ha fagyasztott, aprítatlan kaporral hoz össze a balsors, előfőzöm a végleges levében, szűrőkanállal kihorgászom a nagyját, a lábaska felett kinyomkodom, deszkára zuttyantom, felaprítom keresztben, hosszában, haránt és gyanánt, majd vissza a levébe és folyt. köv. a fentiek szerint.
- Bgaboca

Ezek is érdekelhetnek