Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pikáns vöröslencse leves füstölt tarjával

Hozzávalók

  • 25 dkg vöröslencse
  • 20 dkg füstölt tarja
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál zöldség
  • 1/2 db zellergumó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • 2 db babérlevél
  • 1 ek zsír vagy olaj
  • 2 ek liszt
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 ek mustár

Elkészítés

    1. A lencsét megmossuk, de nem áztatjuk be mert sokkal hamarabb megfő, mint a barna. A zöldségeket és a hagymát megtisztítjuk. A zöldségeket vastagabb karikára, vagy kockára vágjuk, a hagymákat egészben hagyjuk. A tarját is kockára vágjuk.
    2. Egy nagyobb fazékba belerakjuk a lencsét a tarját, a répát, a zöldséget, a zellert és a hagymákat. Ízesítjük sóval, borssal, beletesszük a babérlevelet, majd felöntjük hideg vízzel és lassú tűzön puhára főzzük. Amíg fő a lencse leves elkészítjük a rántást.
    3. A zsírt vagy az olajat felmelegítjük, beleszórjuk a lisztet és zsemle színűre pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről és beleszórjuk a pirospaprikát, elkeverjük. 2 dl hideg vízzel felengedjük és a forrásban lévő levesbe öntjük. Ha újra felforrt, akkor kész a levesünk. Végezetül mustárral ízesítjük.

    VÖRÖSLENCSELEVES BULGURRAL >>> 

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin