Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pikáns tejszínes brokkolileves

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A brokkolit rózsákra szedjük. A kissebb rózsákat félretesszük, a nagyobbakat a brokkoli feldarabolt szárával együtt egy lábasba tesszük.
  2. A burgonyát meghámozzuk, és nagyobb darabokra vágva a lábasba tesszük. Ezeket felengedjük bő kétszeres mennyiségű vízzel. Ebbe mehet az apróra vágott fokhagyma, és a fűszerek ízlés szerint.
  3. Ha a brokkoli és a burgonya puhára főtt, kiszedjük. Krumplinyomóval, esetleg botmixerrel pürésítjük miközben a meglangyosított tejszínt hozzáadagoljuk. A helyére beleöntjük a kis fej brokkolikat és a kukoricát. 
  4. Ha készre főtt a kukorica és a brokkoli a levesben, a tejszínes pürét lassan hozzákeverjük. Forralás után tálalható. Pirított bacon szépen kiegészíti az ízeket.

RÁNTOTT BROKKOLI FOKHAGYMÁS-TEJFÖLÖS MÁRTOGATÓSSAL>>> 

BROKKOLIPIZZA POFONEGYSZERŰEN>>> 

SAJTOS RAKOTT BROKKOLI>>> 

 

Megjegyzés

Az egyik lányom ki nem állhatja az ovis brokkolit. Ezt a levest a kedvencei között tartja számon. - Katica.Bogárka

Ezek is érdekelhetnek

Friss