Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pikáns tejszínes brokkolileves

default user icon

Hozzávalók

  • 60-70 dkg brokkoli (friss)
  • 2-3 szem burgonya
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • petrezselyem
  • 1 konzerv kukorica
  • 2 dl főzőtejszín
  • pirított bacon (elhagyható)

Elkészítés

    1. A brokkolit rózsákra szedjük. A kissebb rózsákat félretesszük, a nagyobbakat a brokkoli feldarabolt szárával együtt egy lábasba tesszük.
    2. A burgonyát meghámozzuk, és nagyobb darabokra vágva a lábasba tesszük. Ezeket felengedjük bő kétszeres mennyiségű vízzel. Ebbe mehet az apróra vágott fokhagyma, és a fűszerek ízlés szerint.
    3. Ha a brokkoli és a burgonya puhára főtt, kiszedjük. Krumplinyomóval, esetleg botmixerrel pürésítjük miközben a meglangyosított tejszínt hozzáadagoljuk. A helyére beleöntjük a kis fej brokkolikat és a kukoricát. 
    4. Ha készre főtt a kukorica és a brokkoli a levesben, a tejszínes pürét lassan hozzákeverjük. Forralás után tálalható. Pirított bacon szépen kiegészíti az ízeket.

    RÁNTOTT BROKKOLI FOKHAGYMÁS-TEJFÖLÖS MÁRTOGATÓSSAL>>> 

    BROKKOLIPIZZA POFONEGYSZERŰEN>>> 

    SAJTOS RAKOTT BROKKOLI>>> 

     

Megjegyzés

Az egyik lányom ki nem állhatja az ovis brokkolit. Ezt a levest a kedvencei között tartja számon.

Katica.Bogárka
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin