Elkészítés: A csirkemellet ujjnyi csíkokra vágjuk, és egy edénybe tesszük. Ráöntjük az olajat, fűszerezzük, majd meghintjük keményítővel, alaposan megkeverjük, és fél órára hűtőbe tesszük.
Egy kevés olvasztott vajon karamellizáljuk a mézet, és megdinszteljük rajta az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Felöntjük a vörösborral, majd hozzáadjuk a magozott, félbevágott szilvákat és a fűszereket. A sót szójaszósszal helyettesítjük, ezért az nem kell bele, a chiliből pedig ki-ki ízlése szerint tegyen. Alacsony lángon addig főzzük, amíg a szilva majdnem teljesen szétfő, ha elfőné a levét, akkor borral pótoljuk.
A csirkét forró olajon megpirítjuk, a szószhoz adjuk, majd összeforraljuk, és forrón tálaljuk.
Ehhez az ételhez leggyakrabban rizst vagy pirított tésztát szoktam kínálni, de a krumplikrokett is szóba jöhet.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre