Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pikáns sült oldalas

MME MME
2 4/5
120 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Az oldalast a csontok mentén feldarboljuk. A mézből, mustrárból, balzsamecetből, fehérborból, szójaszószból és a fűszerekből páclevet készítünk, beleforgatjuk a húst, majd jól záródó dobozban legalább egy napot érleljük a páclében.
Egy nagyobb tűzállótálat kiolajozunk, beleszórjuk az alaposan megsikált krumplit (héjastul!), mellévágjuk a fokhagymát és a hagymát, sózzuk, és kb. 3/4 órát sütjük. Ekkor rárakjuk az oldalasdarabokat is, és együtt sütjük tovább. Időnként megnézzük, és megkenegetjük a maradék páclével, mert a méz miatt könnyen megéghet a teteje. Ha az oldalas mindkét fele szépen megpirult, és a csontok is mönnyen kijönnek belőle, akkor van készen.

Megjegyzés

Legjobb az újkrumpli hozzá, de jó a sima krumpli is. Ha nics aprószemű, akkor felezve vagy negyedelve nagyobb darabokat is használhatunk. A pácolás és a sütés ugyan sokáig tart, de nagyon hamar össze lehet dobni az ételt. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss