Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túl sok sonkát főztél? Készíts pikáns sonkalevest a maradékból!

default user icon
MME
Ha túl sok sonkát főztél, maradékmentésre fel! De ne csak tésztában gondolkodj, készíts belőle pikáns sonkalevest, íme a recept videón.

Ha húsvétkor túl sok sonkát főztél, nem tudsz vele mit kezdeni, akkor számtalan módon felhasználhatod. A húsvéti maradék sonka kiváló alapanyag tésztákhoz vagy például leveshez.

Ez a leves, annyira finom, hogy ha egyszer megkóstolod, biztosan nem csak húsvétkor fogod megcsinálni. Így készül a tejfölös-pikáns sonkaleves.

Sonkaleves húsvéti maradékból

Hozzávalók:

2-3 ek olaj
2 fej lilahagyma vagy vöröshagyma
40 dkg füstölt sonka
1,5 l alaplé vagy a sonka főzőleve
leveszöldség (répa, zeller, karalábé, fehérrépa)
2 db burgonya
1 fej fokhagyma
majoranna
3 db babérlevél
10 db egész bors
1 tk szárított gyömbér
1 tk rozmaring
1 tk pirospaprika
szerecsendió
3 dl tejföl
1/2 db citrom leve
2 ek barna cukor
2 ek liszt
2 ek mustár
petrezselyem
főtt tojás
1 csokor friss snidling

ÍGY HASZNÁLD FEL A MARADÉK HÚSVÉTI SONKÁT! 13 EGYSZERŰ RECEPT >>>

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss