Elkészítés: A licsikonzerv levét felfogjuk, félretesszük. A húst felcsíkozzuk, meglocsoljuk szójaszósszal, chiliporral beszórjuk, ezt is félretesszük.
A licsiket félbevágjuk, és pici forró olajon kb. 3-5 percig pirítjuk annyira, hogy egy kicsi színt kapjanak. Ezalatt csíkokra metéljük a kápiapaprikákat és felkarikázzuk a vöröshagymát. A licsiket kiszedjük a serpenyőből, alufóliába csomagoljuk, hogy meleg maradjon. A visszamaradt olajra tesszük a paprikát és a hagymát, felöntjük a licsi felfogott levével, szójaszószt öntünk rá /kb. 2 evőkanálnyit/, mehet rá a citrom leve, pici só, és annyira hagyjuk dinsztelődni, hogy még ropogósak maradjanak a zöldségek. Közben egy kevés vízben elkeverjük a keményítőt, hozzáadjuk a mártáshoz, kevergetés mellett hagyjuk egyet forrni, lekapcsoljuk. Aki sűrűnek találja, adhat hozzá még vizet, ízlés dolga. Ezt is egy edénybe kiszedjük.
A serpenyőben a felcsíkozott húst átpirítjuk, majd egy kevés víz és só hozzáadásával puhára pároljuk, újra lepirítjuk. A húst a mártásal és a licsivel, valamint rizzsel vagy tarhonyával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre