Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pikáns sárgarépa saláta

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 6 sárgarépa
  • 1 nagyobb alma
  • 1/2 narancs
  • 1 marék mazsola
  • Az öntethez:
  • 2 teáskanál fahéj
  • 5-6 evőkanál citromlé (ízlés szerint)
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál méz
  • csipet só
  • bors
  • fél mokkáskanál chili pehely
  • csipet szerecsendió
  • 5 szem szegfűszeg
  • 5 szem koriander

Elkészítés

    Elkészítés: A sárgarépát és az almát nagylyukú reszelőn lereszeljük. Az egész narancs héját kislyukú reszelőn hozzáreszeljük. A gerezdekre szedett fél narancsot fél cm-es kockákra szeljük, és hozzáadjuk a mazsolával együtt.

    Az öntethez a szegfűszeget és a koriandert mozsárban finom porrá törjük, elkeverjük a többi fűszerrel, az olívaolajjal, a mézzel, a citromlével, a balzsamecettel. Végül ráöntjük a szeletelt anyagokra. Jól összeforgatjuk, legalább 1 órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. (Mandulapehely, tört pisztácia, fenyőmag, napraforgómag mehet a tetejére tálalás előtt.)

Megjegyzés

Bármilyen fehér húshoz, halhoz ajánlom. Még a nehezebb disznóhúst is könnyebbé, pikánssá teszi. Joghurttal leöntve kitűnő könnyű vacsora önmagában is.

Tedory
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin