Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pikáns ribizlizselé

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A ribizlit megmossuk, a szemeket villával lehúzzuk a szárakról.
Elkészítés: A ribizlit szétnyomkodjuk, hozzáöntünk 2 dl vizet, és felforraljuk. Sűrű szitán átszűrjük, kihűtjük. A levet (kb. 1 liternyire van szükségünk) összekeverjük a cukorral, a vaníliapéppel, a fahéjrúddal, a babérlevéllel, és kevergetve felforraljuk. A forrástól számítva 4 percig főzzük. Kidobjuk a fahéjat és a babérlevelet. Forrón az üvegekbe töltjük, lezárjuk, pár percre fejtetőre állítjuk, majd hűvös helyen tároljuk.

Megjegyzés

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss