Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pikáns rakott pulyka

MME MME
1 3.8/5
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 6 személyre:
  • 80-100 dkg pulykacomb (filé),vagy más hús, pl.: pulykamell
  • 10 dkg füstölt bacon vagy császárszalonna
  • 25 dkg gomba
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 15-20 dkg füstölt sajt
  • 15 dkg szeletelt főtt-füstölt tarja
  • 1 dl ketchup
  • 2 dl főzőtejszín vagy tejföl
  • 2 evőkanál mustár
  • étolaj/olívaolaj
  • fehérbors
  • fokhagyma
  • 50 dkg makaróni vagy spagetti
  • + 2 dl tejföl a tésztához
  • Römertopfban készül.

Elkészítés

Elkészítés: A Römertopfot sütés előtt fél órával hideg vízbe áztatom. A húst megmosom, megtisztítom, és kb. 1 cm vastag szeletekre vágom.
(A fecniket is). Utána kiklopfolom, majd megsózom. A gombát kicsi, de vastag szeletekre vágom. A hagymát fél karikára vágom. Teflon serpenyőben jelképes mennyiségű olajon, nagy lángon megpirítom a gombát, sózom, borsozom, amikor majdnem kész, fokhagymát török rá, kicsit sütöm, majd félreteszem. Közepes lángon, pici olajon megpirítom a hagymát is a teflonban, majd félreteszem. Kitörlöm a teflont papírkendővel, és szinte olaj nélkül nagy lángon mindkét oldalán megpörkölöm, félig sütöm a pulykaszeletkéket. A szárazra törölt Römertopf alját kibélelem a szalonnával. Az ujjaimmal vékonyan bekenem mustárral a pulykaszeletkéket, majd lerakok belőlük egy réteget a szalonnára. Ráterítem a gomba és hagyma felét.
Tarjaszeleteket terítek rá, durva reszelőn sajtot reszelek rá.
Lerakok még egy réteget. 2 dl tejszínt/ tejfölt elkeverek 1 dl ketchuppal. Rásimítom. Lefedem, előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben 60 percig sütöm. Tejfölös makarónit/spagettit kínálok hozzá. Tartalmas, ünnepi étel.

Elkészítési idő: 120 perc, ebből munka: 60 perc.

Megjegyzés

Ez egy rendkívül finom étel. Nem olcsó, de az ízei meghálálják a költségeket. Elsősorban vendégváró - ünnepi ételnek ajánlom.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss