Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pikáns pita

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • csipet só
  • kakukkfű
  • zsálya
  • fél dl olaj
  • A raguhoz:
  • 30 dkg sertéslapocka darálva
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej hagyma
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 10 dkg kecske sajt
  • kevés olívabogyó
  • friss kakukkfű
  • zsálya
  • színes bors
  • 1 babérlevél
  • néhány borókabogyó
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom

Elkészítés

Elkészítés: Fűszeres kenyértésztát dagasztok. Kb. 1 óráig kelesztem. Majd öklömnyi darabokat szép kör alakúra és ujjnyi vastagra nyújtok. Hagyom pihenni negyed órát.

Előmelegített sütőben hirtelen nagy lángon megsütöm. Így felpúposodik a közepe. Kb. 15-20 perc alatt szépen megsül, de még elég puha ahhoz, hogy felvágjam a közepét.

Közben elkészítem a ragut. A szalonnát felkockázom, zsírjára pirítom. A hagymát apró kockára vágom, és megfonnyasztom rajta. Majd belerakom a darált húst, egy kicsit pirítom. Utána belerakom a gombát, egy kevés olívabogyót, babérlevelet, borókabogyót, borsot, sót. Felengedem 1-2 dl vízzel. Ha már majdnem kész, beleaprítom a friss fűszereket, a sűrített paradicsomot. Szépen összesül kb. 30-40 perc alatt. Ha kész, kiveszem a babért és a borókabogyót.

A félbevágott pitába belekanalazom a ragut. A tetejére morzsolom a kecskesajtot. Majd a pita tetejét meglocsolom szafttal, és meghintem zsályával, borssal.

Megjegyzés

Köszünjük! - jaskob

Ezek is érdekelhetnek

Friss