Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pikáns paradicsomos csatni

Hozzávalók

  • 75 dkg paradicsom
  • 40 dkg piros húsú paprika
  • 20 dkg zöld húsú paprika
  • 5 cm gyömbér
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 10 szem szegfűbors
  • 1 ek koriandermag
  • 1 ek édesköménymag
  • 2 ek olívaolaj
  • 10 dkg mazsola
  • 1,5 dl sherry- vagy borecet
  • 15 dkg nyers nádcukor
  • 1/2 tk só
  • 2 db babérlevél
  • 2 tk csilipehely

Elkészítés

    1. A kereszt alakban bevágott, a szárrészüktől megszabadított paradicsom okat leforrázzuk, majd rövid pihentetés után hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk és negyedeljük. A kicsumázott, megmosott paprikákat csíkokra metéljük. A meghámozott gyömbért finomra aprítjuk, a hagymát vékony cikkekre daraboljuk.
    2. A mozsárban szétnyomkodott szegfűborsot, koriandert és köményt a lábosban felhevített olajon pirítjuk 30 másodpercig, amíg illatozni kezdenek. Rádobjuk a hagymát, és kevergetve pároljuk 2 percig, majd a paprikával együtt további 2 percig. Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, lassú tűzön felforraljuk, végül időnként megkeverve besűrítjük kb. 30 perc alatt. (Nem kell lefedni.)
    3. A csatnit az előkészített kb. 4,5 dl-es csatos vagy csavaros befőttesüvegekbe töltjük, és fejre állítva hűlni hagyjuk 20 percig. Kb. 6 hónapig lehet eltartani.

    PARADICSOM TÉLIRE >>> 

    9 LAKTATÓ PARADICSOMOS FOGÁS, AMIT TE IS EL AKARSZ KÉSZÍTENI! >>> 

    ÍGY KÉSZÜL AZ IGAZI OLASZ PARADICSOMSZÓSZ: 6 EGYSZERŰ LÉPÉS + 3 EREDETI RECEPT! >>> 

Megjegyzés

3 üveg lesz belőle.

MME
A megbontott üveget a hűtőben tárold, és a tartalmát egy héten belül használd fel!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin