Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fő a változatosság: pikáns bableves egy kis csavarral

Egyszerűen zseniális ez a kiadós, percek alatt elkészíthető bableves-variáció, amely paradicsomosan, virslivel készül. Gazdag, laktató, és nagyon finom, érdemes kipróbálni!

A bableves az egyik kedvencem. Imádom a babot, nyilván ezért. :) Ebben a receptben kicsit furcsa volt a zöldségkeverékkel a bab, de nagyon ízletes lett a végeredmény.

Kicsit visszafogott az összízhatás, ezért csak javasolni tudom mindenkinek, hogy ne féljen a hagyományos ízektől és alapanyagoktól: igenis kezdjük azzal, hogy pirítsuk meg a szalonnát és csakazért is tegyünk bele füstölt kolbászt vagy valami füstölt sonkafélét.

Kell neki, meg ugye nekünk is kell. Még akkor is, ha a paradicsom kicsit elrugaszkodottá teszi a normál, hagyományos bablevestől, kell bele a füstös íz.

A virsli mindenképp jó választás, csak figyeljetek oda, hogy jó minőségűt válasszatok, mert a rosszabbak vízesre szétfőnek, és nagyon el tudják rondítani a végeredményt. Jó főzést!

Hozzávalók (4 személyre):

A boltból:
450 g zöldségkeverék (fagyasztott)
2 db (250 g) fehérbabkonzerv
400 g daraboltparadicsom-konzerv
250 g virsli
1 csokor petrezselyem

A kamrából:
2 db húsleveskocka
1 ek olaj
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma

bors
őrölt csili

1. Oldjuk fel a leveskockákat 800 ml forró vízben.

2. Forrósítsuk fel az olajat, és pirítsuk meg rajta a meghámozott, felaprított vörös- és fokhagymát. Adjuk hozzá a zöldségkeveréket, és pirítsuk együtt további néhány percig. Ezután keverjük hozzá a leszűrt, lecsepegtetett babot, továbbá a darabolt paradicsomot a levével együtt, majd öntsük fel az alaplével, és forraljuk fel. Azután közepes lángon főzzük 6 percig.

3. Forgassuk a babos keverékbe a felkarikázott virslit, és forraljunk rajta egyet. Végül ízesítsük az ételt egy kevés sóval, borssal és őrölt csilivel. A felaprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag: 280 kcal

A recepte a Fanny konyha 2015/9.számában jelent meg!

Ezek is érdekelhetnek