Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pikáns malackaraj

Hozzávalók

  • 6 szelet malackaraj (bőr nélküli)
  • 2 dl fehérbor (száraz)
  • 5 dkg vaj
  • 1 fej vörös hagyma
  • 5 gerezd fok hagyma
  • kiskanál pirospaprika (őrölt)
  • bors (frissen őrölt)
  • kevés kakukkfű (szárított)
  • csilipehely
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál tejföl
  • kevés olaj (a sütéshez)

Elkészítés

    1. A vékonyra szelt hússzeleteket lisztbe forgatjuk, kevés olajon mindkét oldalán elősütjük. A húsokat kivesszük, majd a maradék olajhoz kevés vajat teszünk, és a hőmérsékletet visszavesszük.
    2. 1 fej hagymát reszelünk a serpenyőbe, hozzányomjuk a fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a paprikát, majd hozzáöntjük a bort, és 1 kanál tejfölt. A csilipelyhet, és a kakukkfüvet is rászórjuk. Kis lángon addig pároljuk, míg kicsit besűrűsödik.
    3. A sült hússzeleteket visszatesszük a serpenyőbe, és összeforgatjuk a mártással. Petrezselymes krumplival, krumplipürével, esetleg párolt rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés

Egyszerű szilveszteri étel, aki nem szereti a ropogós malacot, így is készítheti.

hajduistvan
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin