Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pikáns libacomb

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • 4 libacomb,
  • 10 dkg aszalt szilva,
  • 2 jonatán alma,
  • 1 evőkanál paradicsompüré,
  • só,
  • bors,
  • szegfűszeg

Elkészítés

    Az aszalt szilvát szegfűszeges – ízlés szerint cukros – vízben megfőzzük. Lecsöpögtetjük, kimagozzuk és összekeverjük a meghámozott, lereszelt almával. A libacombok bőrét késsel óvatosan fellazítjuk, az így nyert üregbe dugdossuk a gyümölcsöt. A húst sózzuk, borsozzuk és tepsibe fektetjük. Kevés vizet aláöntve, sütőben pirosra sütjük. A keletkező pecsenyelével gyakran locsolgatjuk. Ha megsült, a húst kivesszük, a pecsenyelevet paradicsom pürével elkeverjük, kevés húslevest aláöntünk és felforraljuk. A húst a mártással leöntve tálaljuk. Párolt rizzsel körítjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin