Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pikáns lencsekrémleves kolbásszal

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Allergének
  • Tej
  • Zeller

Elkészítés

  1. Egy lábasban felforrósítjuk az olajat, és üvegesre sütjük rajta a meghámozott, finomra vágott hagymát. Meghintjük az őrölt köménnyel, még néhány percig pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről.
  2. A lencsét (3x400g) leszűrjük és lecsepegtetjük, félreteszünk belőle 4 ek-nyit, a többit a hagymás keverékhez adjuk a szárított majoránnával és a leveskockákkal együtt. Felöntjük 7,5 dl vízzel, felforraljuk, azután közepes lángon, lefedve főzzük 10 percig.
  3. Egy száraz serpenyőben megpirítjuk a hámozott, vékonyan felkarikázott kolbászt. Lehúzzuk a levest a tűzről, hozzáadjuk a tejszínt, és botmixerrel pürésítjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, mély tányérokba merjük, és a ropogós kolbászkarikákkal tálaljuk.

A ropogós kolbászkarikák igazán különlegessé varázsolják az egyszerű lencsekrémlevest.

Ezek is érdekelhetnek

Friss