Pikáns lencsekrémleves kolbásszal

Lencsekrémleves kolbásszal

Hozzávalók

  • 3 doboz konzervlencse (400 g-osak)
  • 4 dkg száraz kolbász
  • 1,5 dl cukrozatlan habtejszín
  • 2 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1/2 tk őrölt kömény
  • 1 tk szárított majoránna
  • 2 db húsleveskocka
  • bors

Elkészítés

    1. Egy lábasban felforrósítjukaz olajat, és üvegesre  sütjük rajta a meghámozott, finomra vágott hagymát.Meghintjük az őrölt köménnyel, még néhány percig pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről.
    2. A lencsét leszűrjük és lecsepegtetjük,félreteszünk belőle 4 ek-nyit, a többit a hagymás keverékhez adjuk a szárított majoránnával,és a leveskockákkal együtt.Felöntjük 750 ml vízzel, felforraljuk, azután közepes lángon, lefedve főzzük 10 percig.
    3. Egy száraz serpenyőben megpirítjukhámozott, vékonyan felkarikázott kolbászt.
    4. Lehúzzuk a levest a tűzről,hozzáadjuk a tejszínt, és botmixerrelpürésítjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, mélytányérokbamerjük, és a ropogós kolbászkarikákkal tálaljuk.
A ropogós kolbászkarikák igazán különlegessé varázsolják az egyszerű lencsekrémlevest.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek