Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pikáns lencsefőzelék

MME MME
11 4.7/5
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A lencsét átválogatjuk, meleg vízben kétszer átmossuk, majd dupla mennyiségű, ételízesítős, sós vízben, a babérlevelekkel együtt feltesszük főni. Amikor már majdnem teljesen megfőtt, pótoljuk a vizet (ha szükséges), beletesszük az ecetet és a cukrot, egyet forralunk rajta, kikapcsoljuk a tűzhelyet, és kidobjuk a babérleveleket.

2.

Elkészítjük a rántást: az olajat felhevítjük, megpirítjuk rajta a lisztet, borsozzuk, paprikázzuk (vigyázzunk, hogy meg ne égjen!), belereszeljük a fokhagymát és a vöröshagymát, majd meleg vízzel felengedjük. A lencsét visszatesszük a tűzhelyre. Egy szita segítségével beleszűrjük a rántást a főzelékbe, beletesszük a mustárt, végül a tejfölt, és még egyszer összefőzzük.

Megjegyzés

Mivel a lencse egy idő után felszívja a nedvességet, nem a kívánt sűrűségre, hanem hígabbra kell készíteni. Ez egy pikáns változata a lencsének, mi ilyen savanykásan szeretjük. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss