Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pikáns lencsefőzelék serteshússal

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az előző napon beáztatott lencsét kevés sós vízben feltesszük főni.

A vöröshagymát kockára vágjuk, az olajon megfonnyasztjuk. Belezúzzuk a fokhagymát, ízesítjük sóval, kevés őrölt borssal, 2 kanál pirospaprikával, chilipaprikával. Beletesszük a húst, felengedjük kevés vízzel, és lefedve pároljuk. Ha darált húsból készítjük, nagyon hamar kész, ezért ha a lencse már félig puha, összeönthetjük a hússal, hogy együtt párolódjon meg. (Azért kell mindkettőt csak kevés vízzel felönteni, hogy együtt ne legyen túl híg.)

Addig főzzük, amíg a lencse teljesen szét nem fő.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss