Elkészítés: Az előző napon beáztatott lencsét kevés sós vízben feltesszük főni.
A vöröshagymát kockára vágjuk, az olajon megfonnyasztjuk. Belezúzzuk a fokhagymát, ízesítjük sóval, kevés őrölt borssal, 2 kanál pirospaprikával, chilipaprikával. Beletesszük a húst, felengedjük kevés vízzel, és lefedve pároljuk. Ha darált húsból készítjük, nagyon hamar kész, ezért ha a lencse már félig puha, összeönthetjük a hússal, hogy együtt párolódjon meg. (Azért kell mindkettőt csak kevés vízzel felönteni, hogy együtt ne legyen túl híg.)
Addig főzzük, amíg a lencse teljesen szét nem fő.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre