Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pikáns kukoricaleves tökmagolajjal

default user icon
Pikáns kukoricaleves tökmagolajjal

Hozzávalók

  • 2 db ételízesítő kocka
  • 2 liter víz
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • 5 dl tejszín
  • 10 dkg bacon
  • 2 mokkáskanál erőspaprika krém
  • 2 evőkanál tökmag olaj
  • trappista sajt (ízlés szerint)
  • bors

Elkészítés

    A vizet az ételízesítő kockákkal feltesszük főni.

    A bacont apró kockákra vágjuk és minimális zsiradék hozzáadásával megpirítjuk.

    Ha a vízben feloldódott az ételízesítő, beleöntjük a kukoricát, levével együtt, majd beledobjuk a pirított bacont. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az erőspaprika krémet is. Ha szükségesnek érezzük, plusz ételízesítőt még tehetünk bele.

    Miután felforrt, beleöntjük a tejszínt és a tökmagolajat és még 10-15 percig főzzük.

    Tálaláskor megszórjuk ízlés szerint reszelt sajttal.

    A receptet és a fotót HuskyEye felhasználónk küldte. Köszönjük!

Megjegyzés

Amennyiben van otthon maradék húsleves alaplé, azzal is elkészíthető, még aromásabb lesz a leves tőle. Aki nem szereti a csípőset, a paprikakrém kihagyható belőle.

HuskyEye
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin