Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pikáns kukoricaleves tökmagolajjal

45 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A vizet az ételízesítő kockákkal feltesszük főni.

A bacont apró kockákra vágjuk és minimális zsiradék hozzáadásával megpirítjuk.

Ha a vízben feloldódott az ételízesítő, beleöntjük a kukoricát, levével együtt, majd beledobjuk a pirított bacont. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az erőspaprika krémet is. Ha szükségesnek érezzük, plusz ételízesítőt még tehetünk bele.

Miután felforrt, beleöntjük a tejszínt és a tökmagolajat és még 10-15 percig főzzük.

Tálaláskor megszórjuk ízlés szerint reszelt sajttal.

A receptet és a fotót HuskyEye felhasználónk küldte. Köszönjük!

Megjegyzés

Amennyiben van otthon maradék húsleves alaplé, azzal is elkészíthető, még aromásabb lesz a leves tőle. Aki nem szereti a csípőset, a paprikakrém kihagyható belőle. - HuskyEye

Ezek is érdekelhetnek

Friss