Keress receptre vagy hozzávalóra

Pikáns körtés kenyér

Hozzávalók

  • 2 dkg friss élesztő
  • 2 dl langyos tej
  • 3 ek + 1 csipet cukor
  • 1 kis csokor kakukkfű
  • 35 dkg + 1 ek liszt
  • 3 db tojás
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • 12 dkg vékonyra szelt sonkaszalonna vagy bacon
  • 1 kg körte
  • 1 csokor friss koriander
  • 1 db csilipaprika
  • 1 db bionarancs
  • 1 db lime leve
  • 4 ek extra szűz olívaolaj

Elkészítés

    1. Az élesztőt a tejbe morzsoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, és feloldódásig keverjük. A leöblített kakukkfüvet leszárítjuk. A lisztet elvegyítjük sóval és a lecsipkedett kakukkfűlevelekkel. Hozzáadjuk a tojásokat, a vajat és a feloldott élesztőt, majd robotgép gyúrópálcájával sima tésztává dolgozzuk 2-3 perc alatt. Konyharuhával letakarva kelesztjük legalább 40 percig.
    2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 30 x 10 cm-es formát kibélelünk a vékonyra szelt szalonnaszeletekkel. A körtéből 35 dkg-ot meghámozunk és negyedelünk. A negyedeket cikkekre, majd kisebb darabokra vágjuk, és az 1 ek lisztbe forgatjuk.
    3. A tésztát átgyúrjuk, és belevegyítjük a körtedarabokat. Ezután eloszlatjuk a szalonnaszeletekkel kibélelt formában, és letakarva kelesztjük további 15 percig. Végül az előmelegített sütő alsó sínjén sütjük 50-55 percig.
    4. Közben a salátához a leöblített koriander leveleit lecsipkedjük és durvára aprítjuk. A megmosott csilipaprikát a magok kikaparása után finomra vágjuk. A lemosott bionarancs héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A narancs- és a lime-levet összekeverjük 1 tk narancshéjjal, 1 csipet sóval, a csilipaprikával, az 1 csipet cukorral és az olívaolajjal. A maradék körtét megmossuk és negyedeljük, majd a magház eltávolítása után hosszában vékony szeletekre vágjuk. Óvatosan összeforgatjuk a dresszinggel, valamint a korianderrel, és a langyos kenyérrel fogyasztjuk.

    PRÓBÁLD KI AZ ALMÁS-DIÓS GYÜMÖLCSKENYERET! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin