Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pikáns korhelyleves

MME MME
5/5
120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A füstölt húst 2 liter vízben puhára főzzük, majd a levéből kiszedjük.

A füstölt léhez adjuk az előző este beáztatott babot, a leöblített és felaprózott savanyú káposztát, a kolbászt, a hagymát egészben, a babérlevelet, a fokhagymát és a borsikafüvet, s az egészet puhára főzzük.

Ha megfőtt, akkor a vöröshagymát, a fokhagymát és a babérlevelet kiszedjük.
A kolbászt karikákra, a füstölt húst kisebb kockákra vágjuk, és visszatesszük a levesbe.

A lisztet simára keverjük 2 dl tejföllel, és behabarjuk vele a levest. 5 percig gyengén forraljuk, ízlés szerint utána sózzuk, borsozzuk, és citromlével
savanyítjuk.

Tálaláskor kaprot szórunk rá.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss